- Vi trengte å bli røsket litt i

Om noen skulle være i tvil: Digital mobbing er både ekstremt feigt og absolutt forbudt. Heldigvis tar politi og påtalemyndigheter slike saker mer og mer på alvor. Noe elevene på Gimle skole i Bergen ble minnet om gjennom foredrag og tre sterke videosnutter.

 

- Dette var helt på sin plass. Vi trengte virkelig å bli røsket litt i, mente flere av skoleelevene da ”Bruk Hue”-kampanjen ble relansert med brask og bram, fredag. På plass sammen med nærmere 500 ungdomsskoleelever, var også statsråd Audun Lysbakken. Han var selvsagt ikke spesielt glad for å høre om all den digitale mobbingen som skjer, men både håpte og trodde at opplegget som ble presentert var rett medisin.

- Sterkt og direkte. Jeg tror det er dette som må til for å få både ungdom og foreldre til å skjønne hvor store problemene er på dette området. Visst var det mobbing også når jeg gikk på skolen, men ikke noe er feigere og mer utspekulert enn å bruke mobil og internett til å plage andre, mente Lysbakken. 

 

-Jeg håper at vi sender ut klare signal om at vi vil mobbingen til livs, og at alle dem som blir utsatt for slikt skjønner at dette er noe vi ikke vil akseptere. å bli stor ved å gjøre andre mindre, er noe av det verste som finnes, mente en engasjert barne-, likestillings- og inkluderingsminister.

I løpet av høsten skal kampanjen innom 50 ungdomsskoler.

Telenor, Medietilsynet, Barnevakten og Røde Kors står bak opplegget.