Nyvinning på NKUL - besøk Skolegården

En rekke selskaper slått seg sammen på kommende NKUL og setter opp en felles utstilling og møteplass i det de har kalt Skolegården. Her vil de vise fram det fremste innen ny læringsteknologi og systemer, og samtidig tilby en opplevelse med musikk, samtaler og felles konkurranser hver dag gjennom NKUL 2015.

NKUL er Norges største konferanse for utdanning og læring, med et digitalt fokus. Her møtes skoleledere, skoleeiere, pedagoger, IKT-ansvarlige i skole og barnehage til tre dager med faglig påfyll, meningsbrytning og for å innhente informasjon om produkter og trender innen digital læring.

Nyvinning på NKUL - besøk Skolegården

NKUL 2015, som vanlig i Realfagsbygget til NTNU på Gløshaugen i Trondheim, går av stabelen 6.8. mai og er det 21. NKUL i rad. En konferanse må alltid fornye seg og i år har NKUL et fokus på adaptiv læring og har invitert Jose Ferreira, grunnlegger av Knewton, som en av hovedtalerne. Den andre hovedtaleren er ingen ringere enn Howard Rheingold, en legende innen utvikling av læring og utdanning og mannen som fant opp begrepet «Virtual communities».

En annen nyvinning for året er at NKUL, i samarbeid med Education Fast Forward og Scandec Systemer, arrangerer en global online debatt som en del av programmet. Education Fast Forward 13 (Twitter: #EFF13), med tittelen «Rethinking How We Learn» vil bli arrangert på nett fra NTNU torsdag 7. mai kl 1315 til 1445, med Gavin Dykes som debattleder. Howard Rheingold vil sammen med gode norske navn delta fra NKUL, og det vil være debattanter live fra London, Dublin, Paris, Seoul, Sidney og Harare, deriblant Andreas Schleicher (leder for PISA i OECD) og Lord Jim Knight (tidligere britisk utdanningsminister), samt elever fra Zimbabwe.

Representanter for utviklere og tilbydere av læringsteknologi må også fornye seg. Som samarbeidspartnere og utstillere på NKUL møter de pedagoger og skoleledere med det beste av utstyr og kompetanse. Nye læringsmiljøer skapes ofte gjennom samhandling mellom innovative lærere, trygge og nytenkende skoleledere og formidlere av læringsteknologi. Gjennom større variasjon skaper de motivasjon og undring hos elevene og gir mulighet for en framtidsrettet skole som kan møte både presset fra teknologivante elever og et teknologikrevende næringsliv.  

Selskapene lover trivsel og spennende øyeblikk. Onsdag 6. mai kl 12 har de blant annet invitert elever fra Trondheim til å fly drone med kamera over publikum, i «luftrommet» over Skolegården.