Julekalender på norsk og nordsamisk fra Gyldendal

En ny og eventyrlig julekalender med undervisningsopplegg, ligger tilgjengelig på nettet! Gyldendals Salaby har siden 2010 laget sin egen julekalender til glede for både elever og lærere over hele landet. I år det en spennende reise i Nord-Norge.

Du blir med til en liten bygd i nord, der vi møter Inger, Mikkel og hunden Čebo. Barna i bygda er i full gang med forberedelser til det årlige julespillet, da barna på mystisk vis begynner å forsvinne én etter én. Det blir opp til våre tre venner å løse mysteriet. Vi blir med på en reise inn i skogen og over vidda, og møter morsomme hjelpere og mystiske skapninger.

Årets julekalender er inspirert av samiske sagn og myter, og er tilgjengelig på både norsk og nordsamisk. I tillegg til serien som består av 15 episoder, finner man undervisningsopplegg tilhørende julekalenderen. Der kan elevene øve seg på samiske ord og uttrykk, høre på joikene fra kalenderen og lese samiske eventyr. Det er også publisert ressurser hvor elevene lærer om samisk matlaging og oppskrifter, og om samisk kunsthåndverk, eller duodji. I tillegg kan klassene lese den daglige bloggen og interagere med årets blogger Njoammil/haren.

Julekalenderen er som alltid gratis og åpen for alle.

Se nærmere på kalenderen her