Sonans kjøper Bjørknes Høyskole

Sonans Gruppen kjøper Bjørknes Høyskole. Dermed kan Sonans for første gang tilby høyskolestudier til studenter.

Konsernsjef i Sonans Gruppen, Erik Brandt og rektor ved Bjørknes Høyskole, Cia Dunstrøm. Foto: Henrik Solberg
Konsernsjef i Sonans Gruppen, Erik Brandt og rektor ved Bjørknes Høyskole, Cia Dunstrøm. Foto: Henrik Solberg

– Bjørknes Høyskole tilbyr utdanning av ypperste kvalitet med høyt faglig nivå og veldig fornøyde studenter. Vi ønsker å bygge videre på den sterke plattformen, og er svært stolte av at vi fra høsten av kan tilby høyskoleutdanning, sier konsernsjef i Sonans Gruppen, Erik Brandt.

Gjør drømmer til virkelighet

Brandt sier at undervisningsopplegget ved Bjørknes Høyskole passer godt med visjonen til Sonans om å løfte enkeltindividet.

– Bjørknes er en høyskole som tilbyr målrettet utdanning av høy kvalitet. Det passer godt med studietilbudet vi har ved Sonans sine skoler i dag.

– Mange unge mennesker bærer på en drøm om å komme inn på et spesielt studium eller få den rette jobben. Vi hjelper studentene med å gjøre drømmer til virkelighet, sier Brandt.

I dag har Bjørknes Høyskole om lag 1800 studenter. Halvparten følger undervisning ved Bjørknes´ campus på Lovisenberg i Oslo. Den andre halvparten følger undervisningen på nett.

Fortsatt vekst

Cia Dunstrøm er rektor ved Bjørknes Høyskole. Hun er glad for at de nye eierne ønsker å videreutvikle studietilbudet ved høyskolen og bidra til fortsatt vekst.

– Sonans er en meget profesjonell aktør som er opptatt av at studentene skal nå målene de setter seg. Jeg er overbevist om at Sonans vil bidra til at vi får et enda bredere og bedre studietilbud og ser frem til et godt samarbeid, sier Dunstrøm.

Sonans har i dag 14 privatistskoler over hele landet i tillegg til nettstudier. Til høsten åpner de helt nye skoler i Bodø, Hamar og Lillestrøm. Med overtakelsen av Bjørknes Høyskole utvider Sonans tilbudet til de som ønsker høyskoleutdanning.

Bjørknes Privatskole inngår ikke i overtakelsen