Skolon og Gyldendal inngår et historisk samarbeid

Edtech-selskapet Skolon, som samler over 3500 digitale skoleverktøy i sin plattform, har inngått et samarbeid med det norske forlaget Gyldendal. Samarbeidet innebærer at Gyldendals 350 skoletitler blir tilgjengelige i Skolons digitale skoleplattform.

Hanne Mari Bennet og Oliver Lundgren
Samarbeidet med Skolon og Gyldendal innebærer at Skolon blir forhandler av Gyldendals samtlige digitale produkter innen førskole, grunnskole og videregående skole på det norske skolemarkedet.

Forrige uke innledet det svenske ed-tech selskapet Skolon et samarbeid med Gyldendal Norsk Forlag. Partnerskapet betyr at forlagets 350 læremidler og digitale hjelpemidler kommer til å være tilgjengelige i Skolons digitale plattform fra og med høsten 2021.

Avtalen er strategisk viktig for Skolon da Gyldendal Norsk Forlag er en viktig aktør på det norske markedet. Det norske markedet har tidligere bare hatt en etablert forhandler av læremidler, så samarbeidet er også viktig ut fra et konkurransesynspunkt, for både kunder og produsenter av læremidler.

– Kundene på det norske markedet har begynt å etterspørre mer innovative digitale løsninger og dette er nettopp det Skolon tilbyr. Vårt samarbeid er et viktig skritt videre i utviklingen av salg av digitale læremidler i Norge, sier Oliver Lundgren, administrerende direktør for Skolon.

– Vi i Gyldendal ser positivt på konkurransen og ønsker Skolon velkommen som forhandler av våre digitale læremidler, sier Hanne-Mari Bennet, forlagssjef i Gyldendal.

Skolon er en samlingsplass for digitale skoleverktøy som øker tilgjengeligheten og sikkerheten for elever samtidig som administrasjonen for lærerne reduseres. Med det nye samarbeidet med Gyldendal vil det finnes rundt 3850 digitale verktøy i Skolons bibliotek.

– Skolons tilbud øker med ett av Norges fremste digitale forlag, noe som tilfører viktige titler og verktøy for oss. Jo flere store forlag vi knytter til oss, desto mer relevant blir vår plattform, sier Oliver Lundgren.

Samarbeidet med Skolon og Gyldendal innebærer at Skolon blir forhandler av Gyldendals samtlige digitale produkter innen førskole, grunnskole og videregående skole på det norske skolemarkedet.

Om Gyldendal

Gyldendal er Norges og Nordens største konsern innen bokbransjen. Forlaget publiserer et bredt utvalg av skjønnlitteratur, allmenn litteratur, lærebøker og læremidler.