Nytt temahefte fra LOOP Miljøskole!

LOOP Miljøskole gir i august ut et nytt tegneseriehefte - Dina og Jim og de hemmelige batteriene. Heftet tar opp et viktig tema, at miljøskadelige batterier ikke må havne på avveie fordi de inneholder miljøgifter som er skadelig for natur, dyr og mennesker. Budskapet er at alle slike batterier skal samles inn.

I heftet møter vi Dina og Jim som drar på hytta sammen med mor og far. Ute i skogen snubler de over et bilbatteri. Det blir mer dramatikk da de senere besøker naboen på bondegården og en av kyrne til bonden har dødd av blyforgiftning fra et bilbatteri. Barna forstår hvor viktig det er at slike batteri leveres inn slik at de kan håndteres på en forsvarlig måte.

 

Heftet er finansiert av Batteriretur med et ønske om å samle inn alle miljøskadelige batterier slik at de ikke havner på avveie, men går inn i et lukket kretsløp.
- Bladet kan brukes i undervisningssammenheng for å lære om farlig avfall, eller som lesetrening, sier Hildegunn Iversen, prosjektleder for LOOP Miljøskole. – Tegneserieformatet gjør stoffet lett tilgjengelig og er populært blant elevene, sier hun.

Heftet er gratis og kan bestilles på loop.no. Målgruppen er elever ved 4. trinn, og heftet finnes på både bokmål og nynorsk.

Les mer på loop.no