Innovasjonsprisen 2016 til Jong skole

Jong skole fra Bærum vant innovasjonsprisen 2016 for sitt arbeid med skriveopplæring etter STL-metoden (”Skrive seg til lesing”) med bruk av nettbrett.

 På bildet: Elever fra Jong skole, direktør Trond Ingebretsen ved senter for iKT i utdanningen og rektor Frode Sømme ved Jong skole

Senter for IKT i utdanningen deler hvert år ut Innovasjonsprisen til en skole som har utviklet en helhetlig praksis der IKT utgjør en viktig faktor i undervisning og læring.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen gratulerer lærere og elever ved Jong skole med innovasjonsprisen 2016.

- Dere har vist at digitale hjelpemidler åpner for mange nye muligheter. Jeg ønsker dere lykke til videre med det innovative og spennende læringsarbeidet dere har satt i gang.

Jong skole tok høsten 2014 i bruk nettbrett til alle elevene. Juryen har vektlagt hvordan innføringen av teknologi har gått hånd-i-hånd med en ny pedagogisk tankegang, noe som har gitt dokumenterte resultater i lese- og skriveopplæringen. Skolen har også vært raus til å dele sine erfaringer med lærere og skoleledere fra hele landet.

Vinneren av Innovasjonsprisen 2016 får en tur til verdens største undervisningsmesse BETT i London for tre elever og to lærere. Elevene skal presentere skolen sin og vise hvordan de bruker IKT innovativt på seminaret Nordic@Bett sammen med skoler fra Sverige, Danmark og Finland.