Digital barnehagepris til Kirketunet barnehage

– Kirketunet barnehage vinner årets digitale barnehagepris fordi de bruker digitale verktøy på en kreativ og pedagogisk måte sammen med barna. De går foran og viser at det går an å leke, utforske og lære med de digitale verktøyene i barnehagen - allerede i tilvenningsfasen.

Digital barnehagepris til Kirketunet barnehage

På bildet: (fra venstre) Mari-Ann Letnes (jury), Christin Sandstedt Kjerrvang, Trine Danielsen Selfors, Therese Stensland, Nina Bølgan (jury), Monica (prosjektleder) Foto: Elin Dybdal Simensen

Vinnerbidraget (youtube)

Det sier Monica Hartviksdatter Jenssen, som er rådgiver ved Senter for IKT i utdanningen.

I dag delte hun ut prisen for årets digitale barnehagepris under Digital Arena Barnehage-konferansen i Trondheim.

Barnehagen utmerket seg fordi de har tatt i bruk digitale verktøy i tilvenningsfasen til de minste barna. Dette er en krevende tid, og barnehagen har funnet en bra løsning for å sikre en god tilvenningsperiode. Barna finner glede i det, og de får utviklet en sosial kompetanse.

I boble-prosjektet har barna blant annet sett på bobler på en skjerm på vegger, tak og gulv, og de har hoppet på boblene og prøvd å trykke på dem - og vært medvirkende i hele prosessen bak vinnerbidraget.

– Det handler om best mulig bruk, og ikke mest mulig. Kirketunet barnehage viser med dette eksempel på hvordan digitale verktøy brukes pedagogisk for å oppnå målene i rammeplanen for barnehagen, sier Jenssen.

Prisvinnerne får et gavekort på 10.000 kroner til kjøp av digitalt utstyr til barnehagen.