Solveig Ellila Kristiansen

Svensk skoleutvikler satser i Norge

Lin Education er markedsledende i Sverige på læringsverktøy som skal ruste skolene for den digitale utviklingen. Når de nå lanserer i Norge, er det med bransjeveteranen Solveig Ellila Kristiansen ved roret.

Den ferske norgessjefen i Lin Education, Solveig Ellila Kristiansen har bakgrunn fra lederstillinger i Sun Microsystems, CA Technologies, Dell og teknologiselskapet Conexus.
Kristiansen er utdannet ingeniør, og i Lin Education ønsker hun å bidra til bedre læringssituasjoner i den norske skolen ved å kombinere teknologi og pedagogikk.
 
Lin Education ble stiftet i Sverige i 2008, og selskapet har tilegnet seg bred erfaring med skoleutvikling i nabolandet.
Kristiansen har siden august vært en del av ledergruppen, og får nå ansvaret for å ta selskapets løsninger ut til det norske markedet.
 
–  Lin Education skal være et helhetlig selskap. Hensikten er å være en partner og rådgiver overfor skoleledere for å hjelpe dem med smarte løsninger som bidrar til bedre læringsprosesser.
Målet er å bidra til skoler som ligger i forkant av den digitale utviklingen. Vi ønsker nå å dele av vår mangeårige erfaring og forskning til å hjelpe norsk skole med å utvikle seg inn i fremtiden sier hun.
 
Lin Education teller 100 ansatte, og har kontorer i Oslo, Gøteborg, Stockholm, Malmø, Karlstad og Umeå. De ansatte har ulik bakgrunn, og kompetansen spenner fra teknikere og utviklere til pedagoger.
 
–  Ellila Kristiansen sin tunge erfaring fra selskaper og styreverv er enestående, og gir henne de beste forutsetningene for å fylle rollen som norgessjef.
Hennes store engasjement for skoleutvikling og digitale læringsverktøy gjør henne til rett kvinne for jobben. Vi gleder oss til å se hva vi kan få til og hvordan Lin kan vokse videre, sier gründer og administrerende direktør i Lin Education, Josef Lind.
 
–  Jeg gleder meg over å jobbe i et så dynamisk selskap, der gjennomføringsevnen er like høy som ønsket om å gjøre en forskjell i skolen.
Behovet for bredden av tjenester som Lin tilbyr er definitivt til stede i det norske markedet, og jeg ser frem til å samarbeide med kommuner og skoleledere over hele landet, forteller Ellila Kristiansen.
 
I Norge debuterer selskapet med faste leasingavtaler av iPader til barne- og ungdomsskoler, hvilket gir forutsigbarhet i utgiftene. Leieavtalen inkluderer både vedlikehold og service på nettbrettene uten ekstra kostnad.  
 
Om Lin Education:
Lin ble grunnlagt i 2008. Vi jobber i dag med 60 svenske kommuner og har over 250 000 digitale verktøy i skoler og barnehager rundt om i Sverige. Hvert år arrangerer vi over 1 000 opplæringsøkter om læring, utvikling og digitalisering.
Over 40 000 personer bruker våre egenutviklede produkter i læringen. I 2017 etablerte vi oss i Norge, og vi har i dag nesten 100 ansatte på våre arbeidssteder i Oslo, Gøteborg, Stockholm, Malmø, Karlstad og Umeå.
Vi ønsker å utvikle en skole i bevegelse. En skole som er en del av samfunnet, der eleven, læringen og utviklingen står i fokus – hele tiden og overalt.

Les presentasjon (PDF)