Safer Internet Day 2018: Nye tall om barn og unges digitale mediebruk

Tirsdag 6. februar arrangerer Medietilsynet årets SID-konferanse med tema "Hvordan kan vi hjelpe barn og unge på nett?". Kulturminister Trine Skei Grande åpner dagen, som følges opp av blant andre Helsesista, Facebook og slettmeg.no.

SID Norway 2018

Tirsdag 6. februar er en viktig dag for alle som er opptatt av barn og unge og deres digitale liv. Da arrangeres «Safer Internet Day» - en årlig markering som fokuserer på trygg nettbruk for barn og unge.
Arrangementet gjennomføres i over 120 land, og i Norge er det Medietilsynet som har ansvaret. Tirsdag samler vi nærmere 200 personer som fra ulike ståsted og på forskjellige arenaer jobber med og for barn og unge. Det inkluderer blant andre lærere, helsesøstre, miljøarbeidere, lærere, frivillige på hjelpelinjer og politi.

På SID-dagen presenterer også Medietilsynet de første tallene fra 2018-versjonen av vår store undersøkelse om barn og unges digitale medievaner.

Barn og medier-undersøkelsen er gjennomført annethvert år de siste 15 årene, og gir dermed god innsikt i viktige forhold og utviklingstrekk.
Denne gangen har vi flere respondenter enn noensinne: Nærmere fem tusen unge i alderen 9 til 18 år og over to tusen foreldre har svart på spørsmål om ulike sider av barn og unges forhold til og bruk av digitale medier.
Tirsdag 6. februar legger vi fram tall om barn og unges opplevelser av mobbing og andre ubehagelige hendels er på nett, i hvilken grad de søker hjelp, og hvem de da går til. De kommende månedene ferdigstilles analyser av en rekke andre viktige områder knyttet til barn og unges mediebruk. Medietilsynets ambisjon er at denne informasjonen skal bidra til viktige diskusjoner om barn og unges mediebruk, og om hvilke tiltak som kan bidra til å gjøre de unges digitale opplevelser så trygge som mulig.
Arrangementet starter kl 09.00 - se fullt program her: https://www.medietilsynet.no/aktiviteter/sid-2018/

Meld gjerne din interesse til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.