Norway Cup: Over 10 000 spillere bor på Osloskoler

Totalt 34 skoler til innkvartering er i bruk under turneringen. Undervisningsbygg har ansvaret for sikkerheten på skolene og startet planleggingen allerede i januar i år for å huse 10.600 spillere.

- Det er spesielt brannsikkerheten og rømningsveier vi har fokus på. Hittil har vi hatt færre avvik en tidligere. Vi har holdt på dette i mange år og er fornøyd med utviklingen, sier Tommy Byenstuen, brannteknisk rådgiver i Undervisningsbyg.

Det er syv team i sving under hele turneringen med folk fra Undervisningsbygg som er ute på inspeksjon. Sikkerheten har høyeste prioritet når barn og unge fra hele verden skal innkvarteres.

Besøk hver dag

Hver dag drar teamene ut til skolene for å sjekke at det ikke bor for mange i hvert rom og at mobilladere og liknende ikke står i kontakten når det ikke er noen til stede i klasserommene.

- Det hender vi finner både kaffekokere og rettetanger i kontaktene, men stort sett er det veldig bra. Hvis vi finner avvik, følger vi opp med ekstra kontroll senere på dagen, sier Byenstuen.

Undervisningsbygg sjekker også at det er tilstrekkelig med brannvakter til stede på skolene.

- Det er Norway Cup som stiller med mannskap og de gjør en kjempejobb! Vi har et veldig godt samarbeid med Norway Cup, sier han.

Målet er selvfølgelig at Norway Cup ikke bare skal være en av verdens største turneringer, men også verdens sikreste turnering. Undervisningsbygg har derfor opplæring med dem som skal være brannvakter under turneringen. Alle rutiner må følges og krysses av i egne loggskjemaer.

Jentelaget fra Tertnes

enter 16 fra Tertnes synes det er gøy å overnatte i klasserom
Jenter 16 fra Tertnes synes det er gøy å overnatte i klasserom

På Ulsrud skole overnatter jenter 16-laget fra Tertnes i Bergen. Når Undervisningsbygg møter de unge jentene, har de akkurat vunnet 2-0 mot Skarp - og humøret er derfor på topp.

- Norway Cup er gøy. Og det er ikke første gang vi er her, men fjerde gang, sier de.

I fjor kom jentene på tredjeplass og målet i år er selvfølgelig å …

- Vinne, sier de i kor.

Jentene forteller at det både er sosialt og gøy å sove i klasserom, og at det er med på å bidra til at de samarbeider bedre som lag.

Men får de sove?

- Ja, det går helt fint. Vi bruker så masse energi på dagen, så det er lett å slappe av på kvelden, sier de.