Motiverende sommerskole på Rønningen

-Superkult! Vi har opplevd skole på en helt annen måte! Nå har jeg fått bedre selvtillit! Elevene på Rønningen folkehøgskole er samstemte når det gjelder sommeraktivitetene i Ny GIV.
Forrige uke besøkte statssekretær Elisabet Dahle Rønningen folkehøgskole som har sommeraktiviteter for Ny GIV-elever. Der fikk hun hilse på en svært fornøyd og motivert gjeng.
Til sammen 30 elever har i to runder deltatt i sommeraktiviteter ved Rønningen folkehøgskole i Oslo. Elevene kommer fra Akershus og Oslo. Oppholdet ved skolen har vart i to uker inklusive overnatting og helg.
Statssekretæren fikk møte en gjeng med elever som satt stor pris på ukene de hadde vært i gjennom:?- Jeg kan se at det dere gjør her virker og treffer godt de som er med. Rønningen folkehøgskole gjør et viktig arbeid her, sier Dahle?Erfaring viser at ungdommer i målgruppen til Ny GIV har større sannsynlighet for å droppe ut av skolen i overgangenen mellom ungdomsskole og videregående skole. Derfor er tiltak i løpet av sommeren også en del av Ny GIV. Hensikten er å gi nye erfaringer, faglig påfyll og en mykere overgang mellom skoleslagene for at disse elevene skal holde motivasjonen oppe.

Kilde: Regjeringen.no