Mobilskole og Its Learning stenger fraværsmeldingsapp

Stengingen kommer som et resultat av lekkasjen som ble avslørt ved Vennesla videregående skole i slutten av forrige uke.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ved å klikke på en lenke som bare ble vist et kort øyeblikk på skjermen, hadde en elev skaffet seg tilgang til fraværsmeldinger om andre elever. Dette "hullet" har ifølge skolen vært tilgjengelig for alle elevene.
App'en fra Mobilskole formidler meldinger - f.eks. om fravær - fra hjem til skole og fra skole til hjem og/eller elever. Den ligger integrert i Its Learning ved Vennesla vgs og ca 200 andre skoler.(illustrasjons foto fra arkiv)

 

 - Vi er svært lei oss for det som har skjedd, sier rektor Thorkild Haus. Eleven som kontaktet media forleden dag hadde ifølge Haus oppdaget lekkasjen for ca. tre måneder siden, men unnlatt å varsle skolen.
Ifølge produktsjef i Its Learning, John Arthur Berg, ble kombinasjonen Its Learning og mobilskoleapp'en midlertidig stengt tidlig mandag.
 - Vi har et ansvar overfor våre kunder som gjør at vi vurderte dette som riktig inntil vi har ryddet opp sammen med Mobilskole, sier han til SkoleMagasinet.
Daglig leder i Mobilskole, Håkon Kalbakk, beklager også det inntrufne. Mobilskole har inntil videre har skrudd av app'en samtidig med at de har jobbet hele helgen med å lokalisere og utbedre den aktuelle bug'en.
Samtidig påpeker han at oppsettet fra skole til skole kan variere slik at det er lite trolig at samme feil skulle kunne oppstå hos alle brukerne av kombinasjonen.
Omfanget av lekkasjen skal kunne spores via systemloggene hos Mobilskole og Its Learning.