Norsk sisu i Finland


alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tre norske utstillere var på plass da Finland arrangerte sin årlige ITK konferanse (interaktive teknikk konferanse) nylig. Konkurrentene Its learning og Fronter , samt læremiddelleverandøren Creaza hadde alle stand på konferansen. Alle tre melder om stor oppmerksomhet rundt standene, på bildet ser vi Idar Ramberg fra Fronter til venstre og Carl Morten Knudsen fra Creaza.
Til tross for at mange mener Finland ikke satser på IKT i undervisningen så har de uansett store messer om temaet. Tre dager med full aktivitet med 50 utstillere og 1600 deltakere hadde funnet frem til byen Hameenlinne en times kjøretur nord for Helsingfors. Direktør for konferansen, Jarmo Viteli forteller til SkoleMagasinet at dette var den 15 konferansen de har arrangert. -Jeg håper man snart kan samkjøre de største nordiske konferansene og kanskje kunne etablere noen synergier på tvers av de Nordiske landene sine IKT konferanser, fortalte Viteli til SkoleMagasinet.

 

 Sverige har nå etablert sitt Sett som arrangeres for annen gang førstkommende uke, rundt 6.000 deltakere ventes på Kista utenfor Stockholm. Sverige har også arrangementet Fremtidens lærande i mai som også vil samle et par tusen deltakere. I Danmark er det UniC som arrangerer en IKT konferanse, mens vår største er NKUL som starter 6. mai.
Les mer i det kommende SkoleMagasinet.