Nettkurs om dyskalkuli

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norsk Nettskole tilbyr fra høsten et rent nettkurs om emnet dyskalkuli. Dyskalkuli er for de aller fleste lærere fortsatt et ukjent område, mens dysleksi har fått oppmerksomheten i norsk skole gjennom de siste ti-årene.

Norsk Nettskole tilbyr kurs i dyskalkuli. F.v. prosjektleder Mari-Ann Wiik og daglig leder Sverre Leivdal

 


Kurset skal ifølge omtalen gi skolen muligheter til å gi elever med mattevansker god og tilpasset opplæring. Målgruppen for kurset er både lærere, skoleledere og foresatte, selv om hovedfokus ligger på mattelærere.

Ingen samlinger
Kurset består av 12 nettbaserte leksjoner som gjennomføres fra kursstart 14. oktober og frem til mars. Hver enkelt kursdeltaker får sin egen personlige mentor/veileder under kurset. Derfor blir det ingen sentrale samlinger. Kursdeltakerne må være forberedt på å bruke en del timer på å jobbe seg inn i stoffet, og de blir oppfordret til å danne lokale drøftingsgrupper. Noen timer vil også gå med til å prøve ut stoffet praktisk i egen undervisning.

Guru
Bak kurset står bl.a. Olav Lunde, pensjonert spesialrådgiver ved Sørlandets Kompetansesenter og omtalt som guru på dyskalkuli. Lunde er fortsatt en ettertraktet foredragholder. Han har skrevet diverse artikler i fagtidsskrifter samt gitt ut en rekke bøker, hvorav flere er oversatt til dansk og svensk.Billedtekst:

Norsk Nettskole tilbyr kurs i dyskalkuli. F.v. prosjektleder Mari-Ann Wiik og daglig leder Sverre Leivdal