Kahoot! kommer med en ny mobil app

Kahoot! kommer med en ny mobil app

 - Kahoot!, den spillbaserte læringsplattformen, og i følge en pressemelding fra dem et av de raskest voksende læringsverktøy i verden, lanserer i dag en ny mobil app. Den nye appen, designet for både iOS og Android, skal gjøre det mulig å ta med seg den spillbaserte læringsopplevelsen som har blitt så populær, ut av klasserommet, og hele veien hjem! I appen vil lærere kunne sende spillutfordringer til elevene som hjemmelekser. Den nye Kahoot!-appen er imidlertid ikke begrenset til skoler. Alle kan bruke appen for å spille lærings- trivia- og quiz-spill, enten i single player modus eller i konkurranse med venner, familie eller virtuelle spillere.

Kahoot ny appAppen er et direkte svar på mange læreres ønske om å kunne utvide spillbasert læring til noe som foregår også utenfor det fysiske klasserommet. I tillegg appellerer appen til barn og unge som bruker stadig mer tid på sine mobile enheter. Nå får disse mulighet til å lære, repetere og utfordre seg selv og andre digitalt, gjennom gamification, uansett hvor de er, står det i meldingen fra selskapet

  • For lærere og elever: Appen gjør lekser til noe morsomt og motiverende ved at lærere deler spillutfordringer med elevene sine, som de kan spille på sine mobile enheter hjemme eller på vei mellom aktiviteter.
  • For alle: Appen gir mulighet til å spille lærings- og trivia-spill på farten, og å utfordre venner og familie.

Ni av ti lærere sier at de bruker Kahoot! for å gjennomgå og repetere temaer de har undervist i klasserommet. Dette er ifølge en undersøkelse med 580 amerikanske lærere, gjennomført av Kahoot!.
 Repetisjon og forsterket læring ved bruk av Kahoot! har vist seg å være mer effektiv sammenlignet med tradisjonelle læringsmetoder alene. Nesten en fjerdedel av de undersøkte lærerne sa at de ville ha spilt Kahoot! oftere dersom spillet kunne brukes til lekser.
Kahoot! Studio, ferdig produserte spill, tilgjengelig direkte i appen

I tillegg til den nye appen, lanserte Kahoot! nylig Kahoot! Studio, der ferdigproduserte kahooter tilpasset pensum og læreplan er gjort tilgjengelig direkte i Kahoot! innen fag som matematikk, naturfag, språk, historie og geografi. Med lanseringen av appen vil læringsspill direkte tilknyttet pensum og læreplan være tilgjengelig både på Kahoot! plattformen og direkte i appen. Samme dag som appen slippes, lanserer Kahoot! Studio en ny samling med spill innen biologi og kjemi, som dermed vil være tilgjengelig direkte i appen fra dag 1.
Lærere kan sende elevene lekser i form av spillutfordringer, enten via datamaskin eller direkte i appen. Utfordringene kan sendes fra appen via e-post, Google Classroom eller andre meldingstjenester, eller ved å dele en unik spill-kode direkte fra appen. Ved å akseptere utfordringer kan elevene delta i spillet når som helst, konkurrere med medelever, repetere og lære mer!

Single player mode

Med den nye appen er det ikke nødvendig med en felles skjerm for å kunne spille Kahoot! I appen kan spillerne se både spørsmål og svar direkte på mobilenheten. Dette formatet er perfekt for repetisjon av emner eller fordypning.

Spill i appen eller delta i live-kahoots

Spillere kan også delta i tradisjonelle, live-kahooter ved å taste inn en game-PIN i appen, akkurat som før. På startskjermen i appen får spilleren i tillegg en oversikt over pågående utfordringer, for eksempel lekseutfordringer gitt av læreren, eller utfordringer mellom medelever, venner eller familie. Det ligger også en samling anbefalte kahooter tilgjengelig på startskjermen. I tillegg kan man søke og finne spill i samlingen av over 20 millioner offentlig tilgjengelige kahoot-spill.

Gjør det enkelt for lærere

Lærerne kan spesifisere, via datamaskin eller app, hvor lenge de vil la utfordringen være aktiv - for eksempel når de ønsker en spesifikk deadline for leksene.

Det er en lærer i alle

Sist men ikke minst: Den nye appen er utviklet for alle som ønsker å ha det gøy ved å spille trivia aller quiz spill innenfor et hvilket som helst emne. Finn kahooter innen et svært bredt spekter av emner; alt fra historie, popkultur, musikk og film til geografi og matematikk; alt tilgjengelig og klart for å spille mot venner eller mot virtuelle spillere.
 
Appen er tilgjengelig for gratis nedlasting i AppStore og på Google Play fra 14. September 2017.

Om Kahoot!

Siden lanseringen i 2013 har Kahoot! utviklet seg til å bli et spillbasert, pop-kulturelt læringsfenomen. New York times skriver blant annet at “kahooting” nå er et verb i USA. Den nyskapende læringsplattformen har over 50 millioner månedlige, aktive brukere (MAUs), og et offentlig bibliotek på over 20 millioner læringsspill. Spillene lages, spilles og deles i nærmere 200 land. Kahoot!s visjon er å forbedre læring og utdanning globalt, ved å hjelpe mennesker i alle aldre og i alle situasjoner med å oppdage magien som oppstår i et læringsøyeblikk. Kahoot! er en norsk oppfinnelse, og er i dag et globalt selskap med kontorer i London, Oslo og Austin. I tillegg finner du Kahoot! online på www.kahoot.com.