Et nytt nettsted skal stoppe luksusfellene

Barne - og likestillingsminister Solveig Horne åpnet i dag det nye nettstedet som skal gjøre undervisningen i personlig økonomi enklere. – Ungdom fra 18 til 25 år har i dag en samlet kredittkortgjeld på 1,1 milliarder kroner i dag, slik kan det ikke fortsette, sa ministeren.

Flere aktører innen finansnæringen og læremidler leverandører har derfor gått sammen og etablert verktøykassen Skolemeny.

Solveig Horne var selv initiativtaker til det nye nettstedet. Statsråden etterlyste for et år siden en samlet ressurs for alle de læremidlene som finnes innen området.

-Det er særdeles viktig å ha kontroll over økonomien. Vi kan hente penger til det vi vil ha i dag, påpekte hun.

-Det er svært viktig at ungdom har en grunnleggende kompetanse for personlig økonomi, fortsatte statsråden. Vi må hjelpe barn til å få kontroll over livene sine.

 I den nye Stortingsmeldingen som skal legges frem i løpet av vinteren skal det ligge grunnlag for å bygge opp kompetanse samfunnet. Derfor er skolemeny så viktig, mener Horne. Her kan man finne den opplæringshjelpen som man trenger innen personlig økonomi. Det har vært mange gode initiativ tidligere også, men læreren får nå en stor verktøykasse med mange ressurser som de kan bruke i undervisningen.

Idar Kreutzer direktør (tv) og fagsjef Hilde E. Johansen i Finans Norge kunne stolt vise nettstedet Skolemeny til barne- og likestillingsminister Solveig Horne

Nytt nettsted;
Idar Kreutzer direktør (tv) og fagsjef Hilde E. Johansen i Finans Norge kunne stolt vise nettstedet Skolemeny til barne- og likestillingsminister Solveig Horne.