Promethean Grant 2019 - Lykkelige vinnere i Havøysund

Elever og lærere ved mange norske skoler hatt gjort seg stor flid med bidrag til Promethean Grant. Nå er vinnerne kåret og 10 ActivPanel er på vei ut til vinnerskolene.

Scandec og Promethean har jobbet tett sammen om Promethean Grant, en konkurranse der norske skoler kunne sende inn videoer og fortelle om hvorfor akkurat de ønsker seg en ny ActivPanel til sin skole. «Bidragene som kom inn har vært kreative, morsomme og gode», forteller prosjektleder for Promethean Grant i Scandec, Kjersti Arneberg. Hun sier juryen har hatt en krevende, men artig, oppgave med å gå gjennom alle bidragene for å kåre vinnerne. Men nå er de ti Promethean Grant-vinnerne klare og 10 ActivPanel er på vei ut til skolene som har vunnet.

En av vinnerskolene er Havøysund skole i Finnmark og inspektør Liv Lystad stråler når hun får vite det: «Dette var kjempestas. Så gøy!»  Hun forteller at både elever, lærere og ledere er veldig stolte og glade, og gleder seg til å få skjermen montert opp på grupperommet. Havøysund skole har fra før flere ActivPanel, men økonomien tillot ikke en ekstra skjerm til spesialundervisning nå. «Så dette var midt i blinken!» sier Lystad, og fortsetter: «Vi er så takknemlige!»

Promethean Grant 2019 - Lykkelige vinnere i Havøysund
Promethean Grant 2019 - Lykkelige vinnere i Havøysund

Ideen til hvordan vårt bidrag skulle være begynte å vokse hos Liv da hun fikk mailen om å bli med på konkurransen. Hun tenkte ut konsept og ide, og tok på seg ansvaret med enkel redigering.  Hennes gode kollega, Hilde Mathisen, stilte sporty opp som skuespiller.

Innspilling på det lokale museet

«Vi valgte å invitere med de elevene som har spesialpedagogisk undervisning, siden de ønsket seg bedre utstyr på grupperommet. Elevene (og foreldrene) tente på ideen, og vi hadde det veldig gøy i hele prosessen.» Lystad forteller at de fikk bruke museet i kommunen, og spille inn deler av filmen der. «Alt var ferdig i løpet av en ettermiddag og em kveld,» forteller Lystad.

I filmen fra Havøysund-elevene lærer de om Europa, med et lite kart og en krittavle. En elev sier: «Dette er som å gå på skolen i gamle dager!» og drømmer seg bort til en tid med stumfilm og globus og avslutter stumfilmen med å spørre: «Kan ikke vi også få en interaktiv skjerm?» Etterpå begynner elevene å komme med forslag til hva som kunne vært bedre med en ActivPanel. De er sikker på at de vil lære mer og at det både blir lettere å følge med og å delta aktivt.

Kjersti Arneberg i Scandec forklarer at Promethean også betaler montering av skjermene på den enkelte skole og at Scandec vil følge skolene opp i etterkant. «Vi vil besøke skolene som har vunnet når skjermene er installert slik at de blir trygge i å bruke skjermen og alle mulighetene den gir,» lover Arneberg.

Vinnere av Promethean Grant 2019, som alle får en ActivPanel interaktiv skjerm fra Promethean er:

Havøysund skole, Finnmark

Odda ungdomsskole, Hordaland

Åsnes ungdomsskole, Hedmark

Haugesund International School, Rogaland

Begnadalen skole, Oppland

Hennummarka skole, Buskerud

Gjesåsen skole, Hedmark

Kjelle videregående, Hedmark

Samfundets skole, Vest-Agder

Fløysbonn skole, Akershus

Skolemagasinet gratulerer!