Lær førstehjelp med Henry i barnehagen

”Henry’s førstehjelp for barnehagebarn” er et pedagogisk læringsopplegg fra Røde Kors tilpasset barn i alderen 3 – 6 år. I forbindelse med Røde Kors sitt 150-års jubileum blir dukken Henry og undervisningsopplegget presentert som en del av den landsdekkende Jubileumsturneen.

Henry’s førstehjelp består av et plansjesett type flip-over, en CD med tre ”Henry”-sanger , en veiledning for personalet, et enkelt førstehjelpshefte og selvfølgelig dukkemannen Henry som stadig kommer ut for uhell – til sammen ti stykker. Alt er fokusert på hverdagslige hendelser som det å falle og slå seg, skjære seg på kjøkkenkniven, skrubbsår og sette noe i halsen. Målsettingen er å skape bevissthet om førstehjelp og hjelpevilje hos barn i førskolealder. Barna lære om å snakke med og trøste den som har skadet seg, kunne hente en voksen og/eller ringe etter hjelp samt enkel førstehjelp, for eksempel å sette på et plaster.

Materialet blir lånt ut gratis fra de lokale Røde Kors kontorene både til barnehager og skoler. Selv om bildene på plansjene er laget med tanke på førskolebarn, egner de seg også for bruk i 1. klasse og kanskje også 2, klasse, forteller Røde Kors instruktør Cecilie Heddan som presenterte Henry under Arendalsuka.  

Henry og Cecilie Heddan fra Røde Kors

Henry og Cecilie Heddan fra Røde Kors

Instruktør i Røde Kors, Cecilie Heddan, holdt kurs og presenterte den uheldige dukkemannen Henry for både store og små under Arendalsuka.