Strategien "Tett på realfag" i perioden 2015-2019 ser ikke ut til å ha forbedret elevenes læringsresultater, motivasjon eller interesse for realfagene.
BETT 2022 skulle egentlig blitt arrangert i midten av januar, men er nå utsatt. Det pleier å være over 30.000 skolefolk fra hele verden på konferansen i London. Nå er den utsatt til 23-25 mars.
Sofienberg skole tildeles Benjaminprisen for 2021 for sitt systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering. Kunnskapsminister Tonje Brenna er imponert over arbeidet, og mener det har betydning både for enkeltmennesker, skolen og samfunnet som helhet.
- En fersk undersøkelse utført av barnerettighetsorganisasjonen Friends og den sosiale medieplattformen Yubo, viser at over en tredjedel av de nordiske ungdommene i alderen 13-25 år, oppgir at de ikke gjør noe eller ikke vet hva de skal gjøre, når de blir utsatt for nettmobbing. Kun et fåtall av ungdommen rapporterer hendelsen til den sosiale plattformen hendelsen skjer, eller til politiet. Totalt 3 097 ungdommer fra Sverige, Finland, Danmark og Norge deltok i undersøkelsen.
Ressurssiden om de nye læreplanene er laget i samarbeid med utdanningsavdelingen i Agder fylkeskommune.
Oslo kommune åpner nå et nytt besøkssenter for skoleelever på byggeplassen til det nye Tøyenbadet. Gjennom praktiske oppgaver og møter med lærlinger og fagarbeidere, får alle 9. og 10. klassingene i Oslo et unikt tilbud om å lære mer om spennende yrkesmuligheter som finnes i bygge- og anleggsnæringen.
En ny og eventyrlig julekalender med undervisningsopplegg, ligger tilgjengelig på nettet! Gyldendals Salaby har siden 2010 laget sin egen julekalender til glede for både elever og lærere over hele landet. I år det en spennende reise i Nord-Norge.
Allerede fra høsten 2022 blir det igjen mulig å ta lærer- og barnehagelærerutdanning på Nesna.
SINTEF håper enda flere vil oppdage hvor spennende matematikk er, når den internasjonale matematikkolympiaden for første gang skal holdes i Norge neste år. For Bjørnar Gullikstad Hem åpnet den prestisjefylte konkurransen dørene til en kreativ matteverden og spennende jobber.
VR som et verktøy for læring i grunnskolen er, for mange, er en veldig fremmed tanke, men dette verktøyet blir brukt aktivt i undervisningen ved Follese barneskole og Rothaugen ungdomsskole, i hhv. Askøy og Bergen. Den 23. november, i tidsrommet kl. 14- 18, deler lærere og elever fra de to skolene sine erfaringer på gratisarrangementet «NKUL temadag: Hvorfor VR i klasserommet». Deltakerne vil bli presentert for undervisningsopplegg som har vært utprøvd ved skolene, og som dermed gir et godt innblikk i mulige gevinster ved bruk av VR i grunnskolen.
Språk-appen Kaptein Morf fokuserer på små deler av ord som ‘gjen’ i gjenbruk. Denne metoden viste seg svært effektiv for norske skolebarns læring.
Gjennom pandemien har skolen og lærerne strukket seg langt for å gi god opplæring til den enkelte elev gjennom bruk av teknologi og tilrettelegging av infrastruktur. Ambisjonene fremover er å bygge videre på den digitale kompetansen i et lærende fellesskap gjennom å videreutvikle gode digitale løsninger, sier Hege Nilssen, direktør i Utdanningsdirektoratet.
Det nye skoleåret er godt i gang. Heldigvis med fysisk undervisning og mindre preg av pandemien. Men en ting som er sikkert er at pandemien har endret både barnas og lærernes forhold til bruk av teknologi.
Edtech-selskapet Skolon, som samler over 3500 digitale skoleverktøy i sin plattform, har inngått et samarbeid med det norske forlaget Gyldendal. Samarbeidet innebærer at Gyldendals 350 skoletitler blir tilgjengelige i Skolons digitale skoleplattform.
Jeg kjempet meg til en firer i matematikk da jeg gikk 1. klasse videregående i 1991/92. På siste prøve i faget husker jeg det gikk i svart da jeg skulle bruke formelen for å omregne mellom celsius og fahrenheit.
Regjeringen foreslår ingen endringer i stipendordningene i forslaget til statsbudsjett. “Vi har sittet åtte år med en regjering som nekter å satse på utstyrsstipend og borteboere. Nå har vi fått nok, raser leder av Elevorganisasjonen, Edvard Botterli Udnæs.
Siden 2002 har Benjaminprisen gitt 250 000 kroner og stor heder til utvalgte skoler som har jobbet aktivt mot rasisme og diskriminering. Nå søker juryen nye verdige kandidater. Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby håper Benjaminprisen får inn mange forslag.
En enstemmig jury har kåret Sandnessjøen videregående skole i Nordland som vinner av Dronning Sonjas skolepris for likeverd og inkludering 2021.
Nå skal norskutviklet AR- og spillteknologi hjelpe lærere å gjøre økonomilæring både enkelt og morsomt.
No får over 800 barn frå familiar med låg inntekt i 19 kommunar tilbod om gratis skolefritidsordning (SFO).
Skoler fra hele landet kan vinne Dronningens skolepris for likeverd og inkludering i 2021, og en premie på 250.000 kr.
Barndommen er digitalisert, men vi voksne kan ikke overlate barn og ungdom til seg selv online. Vi må være til stede og hjelpe dem til å bli kompetente mediebrukere. Derfor har regjeringen nå vedtatt en nasjonal strategi for en trygg digital oppvekst.
Det foreldre frykter mest på skoleveien til barna, er bilister som er uoppmerksomme og kjører for fort.
Regjeringa lanserer i dag ein ny nasjonal strategi for trygg digital oppvekst. Strategien er den fyrste av sitt slag i Noreg, og legg til rette for ein styrkt og samordna offentleg innsats – på tvers av sektorar – for å tryggje den digitale kvardagen til barn og unge.
Bruken av digitale verktøy og apper i undervisningen har eksplodert i den norske skolen de siste årene. I mange av verktøyene legger elvene igjen personopplysninger som kan utnyttes kommersielt. Det viser en ny rapport fra konsulentselskapet Bouvet.
Universitetet i Oslo lanserer nå en ny e-læring der studentene kan gå på virtuelt besøk i en blodåre fullpakket med interaktive oppslag. E-kurset er utviklet av MedXplore i Steinkjer og blir nå en del av universitetenes e-læringstilbud nasjonalt.
Ny forskning viser at svært få mellomledere i skolen ser for seg å bli rektor. Arbeidsbelastningen, ansvaret og byråkratiet ved rektorjobben motiverer ikke.
Å sikre grunnleggende kompetanse om mat og matlaging hos barn og unge er et viktig mål for oss i opplysningskontorene i landbruket, sier Trine Thorkildsen, fagsjef for ernæring, bærekraft og dyrevelferd i MatPrat - Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Avanti’s World er verdens første temapark for VR - laget for skole og utdanning. Sammen med ClassVR-brillene er dette enda et sett med fantastiske ressurser som du vil ha tilgjengelig når du tar elevene med deg på VR-ekspedisjoner i læringsøktene.
Nå har du nå mulighet til å ta elevene med på en digital gallerivandring på ndla.no. Under årets NKUL var det premiere på det virtuelle Bildegalleri 360.