Den norske paviljongen åpner torsdag 22. januar på BETT

The Norwegian Classroom på BETT i London åpner med et fyldig program førstkommende torsdag. Programmet inneholder både Statssekretærer, næringsbyråder og grùndere.

Åpning av “The Norwegian Classroom” - norsk paviljong på BETT2015
 
Tid:
·  22. januar KL 1200-1400
 
Hvor:
·  BETT, ExCell, Royal Victoria Dock, 1 Western Gateway www.excel.london.co.uk
·  Paviljong B466 “The Norwegian Classroom”
 
Hvem deltar
16 norske Edtech-selskaper deltar på paviljongen. Til paviljongåpningen inviteres norske deltagere, lærere, skoleledere, myndigheter, organisasjoner og internasjonale kontakter. I tillegg er presse invitert.
 
Hvorfor The Norwegian Classroom
Norsk edtech-næring har løsninger for bedre læring og smartere organisering av læringsarbeidet.
 
For aller første gang arrangeres en norsk paviljong på verdens største utdannings- og teknologimesse, BETT.
 
Mer informasjon om selskaper og paviljong finner du her: edtechnorge.no
_____________________________________________________

Program:
Torsdag 22. januar 1200-1300 er det åpning av den norske paviljongen “The Norwegian Classroom” B466.  
 
1200-1205
“Velkommen” ved Heidi Austlid, viseadm direktør i IKT-Norge
 
1205-1215
“Edtech-næringen er viktig for Norge”, Dilek Ayhan, statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet
 
1215-1225
“Edtech-næringen kan erobre verden”, Hallstein Bjercke, næringsbyråd i Oslo kommune
 
1225-1235
“Det er mulig å lykkes - et lite stykke edtechNorge i Silicon Valley”, Bjørn Rustberggard, gründer av Inspera, WeVideo, Creaza
 
1235-1250
“De virkelige heltene er lærerne”, lærer og tegneserieskaper av Urban Legend, Josef Yohannes,
 
1250-1300
“Min drømmeskole er digital”, Kristoffer Hansen, nestleder i Elevorganisasjonen

Pressen inviteres til å være med på paviljongåpning 22. januar på BETT i London. Der vil også statssekretær i Næringsdepartementet, Dilek Ayhan, delta. I tillegg til nestleder i Elevorganisasjonen, Kristoffer Hansen, og skaperen av superhelten Urban Legend, Josef Youhannes. I tillegg til edtech-næringen som viser seg for et globalt publikum.  Deretter blir det omvisning blant selskapene på paviljongen og en rundtur på BETT.
 
Flere tusen skandinaver reiser hvert år til BETT for å lære om pedagogisk bruk av IKT og oppleve de nyeste teknologitrendene. Norske lærere, skoleledere og skoleeiere møter på BETT norske og internasjonale teknologi- og læringsselskaper, og for aller første gang har de norske leverandørene samlet seg om en norsk paviljong: “The Norwegian classroom”. Her vil de norske edtech-selskapene vise seg for både et norsk, nordisk og globalt marked.

Det var over 600 norske deltakere på BETT i fjor, her ser vi noen av de norske for noen år tilbake.

I tillegg vil det 22. januar arrangeres en norsk edtechfest for lærere, skoleledere, skoleeiere og edtech-selskaper, i regi av IKT-Norge sammen med edtechselskaper. Arrangementet er på Oslos nye Innovasjonsambassade The Trampery i Old Street. IKT-senteret vil også ha et eget fagprogram denne dagen. Torsdag 22. januar vil dermed være en dag med sterkt norsk edtech-fokus.

Norsk edtech er vinden som aldri før, og flere norske selskaper av digitale læremidler gjør det stort i det nordiske og internasjonale markedet. En rekke mindre selskaper dukker opp, og sammen løfter norsk edtech hverandre i flokk. Edtech-næringen består av selskaper som leverer løsninger for bedre læring og smartere organisering av læringsarbeidet. Dette er noe Norge kan være stolt av både i en næringspolitisk og utdanningspolitisk kontekst.