Info Vest forlag fikk kloa i Hei Ruby bøkene

Linda Liukas sine bøker om den rødhårede datainteresserte jenta Ruby er utgitt på norsk hos det lille forlaget Info Vest på Bryne. De hadde også stand på NKUL.

Info Vest har spesialisert seg på fagbøker og spesialpedagogisk litteratur samt skjemaer til bruk i skoleverket. Slik passer bokserien om Ruby godt inn i forlagets profil.

Forlegger og eier Frank Sørensen sto på stand sammen med oversetteren av Ruby bøkene, Thomas Braut.

Forlaget fikk slått kloa i bokserien nærmest ved en tilfeldighet da de ble kjent med den engelske utgaven under et seminar og oppdaget at der ikke fantes noen norsk oversettelse. Nå håper de på suksess i og med at den svenske utgaven av bokserien så langt har vesentlig høyere salgstall enn den norske.

Til nå er tre av bøkene ferdig oversatt til norsk: Hei Ruby – Utforsk internett, Hei Ruby – Oppdag koding og Hei Ruby – I den magiske datamaskinen.

Barnevakten (www.barnevakten.no) skriver om den første boka i serien: «Hei Ruby» er en glitrende god bildebok for barn som gir innføring og trening for å lære koding. Fine bilder, tilgjengelig innhold og gode oppgaver, gjør at vi anbefaler denne boken til barn fra fem år og oppover.

Oversettelsen av bok nummer fire i serien er under arbeid slik at den vil foreligge i løpet av høsten, forteller Sørensen og prosjektleder i Info Vest, Kari Hovda som jobber særskilt med Ruby-bøkene.

Mer informasjon om bøkene finnes på www.infovestforlag.no

På Info Vest forlag sin stand markedsførte forlegger Frank Sørensen (t.v.) og oversetter Thomas Braut blant annet bøkene til Linda Liukas om Ruby.