960 ungdommar til UiT i Tromsø for Åpen dag

Stjernekraft, myteknusing og labeksperiment – slik skal unge frå heile landsdelen få sjå kva høgare utdanning kan by på.

Mange nysgjerrige på Åpen dag i 2023. No gjentar UiT suksessen. Foto: Jørn Berger-Nyvoll / UiT
Mange nysgjerrige på Åpen dag i 2023. No gjentar UiT suksessen. Foto: Jørn Berger-Nyvoll / UiT

UiT held fram med suksessen Åpen dag, og skal ta imot 960 nysgjerrige ungdommar 7. mars kl. 09.00–14.00 på UiT i Breivika. Der kan dei velje mellom 54 miniføredrag, 24 aktivitetar og ei lang rekkje stands. 

– Vi håpar at ungdommane får med seg kor enormt breitt studietilbod UiT har, og at dei testar ut mest mogleg. Vi vil inspirere dei til å ta høgare utdanning og hjelpe dei å velje sitt framtidige studium, seier prorektor for utdanning, Kathrine Tveiterås.

Potensielle studentar testar UiT sin båtsimulator på Åpen dag i 2023. Foto: Jørn Berger-Nyvoll / UiT
Potensielle studentar testar UiT sin båtsimulator på Åpen dag i 2023. Foto: Jørn Berger-Nyvoll / UiT

Miniføredraga spenner frå «Samer, religion og reality-TV» til «Kan fysikere løse energikrisa med stjernekraft?», «Hvor bor de rike i Tromsø?» og til spørsmålet vi alle stiller oss: «Hva har Elon Musk, NASA og en hamster til felles?».  

Blant aktivitetane kan vi nemne dronekøyring, VR-programmering, å lage organiske batteri, besøk i rettssalen og ein rekkje omvisingar. Filmkunstskolen på UiT i Kabelvåg er òg til stades, og skal vise studentfilmar. 

Det fulle og heile programmet finn du her: https://uit.no/skole/apendag/tromso  

Vi inviterer pressa til å kome og oppleve det yrande livet og møte unge menneske som prøver å finne deira rolle i framtidas Noreg.

skolemagasinet-logo-v2

Få Skolemagasinet rett inn i din e-post kasse

Eldre utgaver.

SkoleMagasinet-1-2024-