itslearning tilgjengelig på ukrainsk

Læringsplattformen itslearning er nå tilgjengelig på ukrainsk for alle brukere, forteller leverandøren i en pressemelding. “Et lite bidrag for å hjelpe ukrainske barn til å oppleve en form for normalitet”, sier administrerende direktør Steve Tucker (bildet).

Steve Tucker
Steve Tucker

Som følge av krigen i Ukraina har itslearning blitt oversatt til ukrainsk. Alle studenter og lærere kan nå enkelt velge ukrainsk som standardspråk i deres profilinnstillinger i plattformen. Oversettelsen har blitt utviklet i partnerskap med skoleregionen Berlin i Tyskland, som et svar på et kritisk behov når de nå tar imot et stort antall ukrainske skolebarn.

På rekordtid

Oversettelsen har blitt produsert, testet og implementert på rekordtid, og administrerende direktør i itslearning, Steve Tucker, er klar på at dette har vært en viktig prioritet for de ansatte i selskapet.

  • Vi forsto at det hastet for skolene, men dette er noe vi som selskap også ønsket å tilby så fort som mulig. Vi har sett en enorm innsats fra de involverte for å få dette til, og alt annet er blitt satt på vent. Dette er et lite bidrag for å hjelpe ukrainske barn til å oppleve en normalitet i den krisen de opplever.

I tillegg til Ukrainsk har itslearning oversatt plattformen til russisk, da mange nå migrerer med familiene sine fra Russland på grunn av den politiske situasjonen.

Læremidler og partnere

itslearning jobber også med å tilgjengeliggjøre ukrainsk innhold og læremidler gjennom plattformen. En av partnerne som allerede benytter itslearning på ukrainsk er The Educational Equality Institute, en norsk ideell organisasjon som har som mål å sette opp og legge til rette for utdanningsprogrammer for ukrainske barn over hele Europa. De bistår også ukrainske studenter med å gjenoppta utdanning som har blitt avbrutt på grunn av krigen.

Med denne endringen er ukrainsk automatisk tilgjengelig for alle itslearning brukere, også i Norge. Itslearning inviterer innholdsleverandører og andre partnere til å samarbeide om dette prosjektet for å sikre kontinuitet for ukrainske skolebarn.