En liten gutt på museum sammen med faren sin

Publikumsrekord for Naturhistorisk museum

For andre år på rad opplever Naturhistorisk museum rekordhøye besøkstall. 212 717 personer besøkte museet i 2023. Det er en økning på 8 prosent fra 2022 og 65 000 flere besøkende siden 2019 som var siste normalår før pandemiårene 2020 og 2021 hvor museet var stengt i perioder.

En liten gutt på museum sammen med faren sin
På Naturhistorisk museum på Tøyen kan man oppleve Botanisk hage og utstillinger om zoologi, geologi og klima. NHM v/Lars Petter Pettersen NHM

– Det er veldig gøy at flere finner veien til våre utstillinger, sier museumsdirektør Brit Lisa Skjelkvåle.

– Vi har jobbet målrettet for å få på plass et publikumsprogram rettet mot barnefamilier med spennende tilbud i feriene og omvisninger hver helg som er veldig populært. I 2023 åpnet vi også den aktuelle utstillingen Natur i nød om tap av naturmangfold. I tillegg ble vi kåret til Årets museum 2023 av Norsk museumsforbund, som bidro til ekstra oppmerksomhet og publikum, sier hun.

Juryen begrunnet prisen Årets museum blant annet med at Naturhistorisk museum formidler betydningen av klima, mangfold og bærekraft for livet på jorda og med sine utstillinger tar på alvor å være et museum i sin samtid.

Skjelkvåle forteller at publikum kan glede seg til flere nyheter på museet i 2024. Det flytter blant annet inn en ny stor dinosaur, Norges første ekte dinosaurskjelett. I Botanisk hage åpner en steinhage spesielt laget for barn og i Klimahuset åpner en ny utstilling om klesforbruk.

skolemagasinet-logo-v2

Få Skolemagasinet rett inn i din e-post kasse

Eldre utgaver.

SkoleMagasinet-1-2024-